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PATE AND ESPELETTE PEPPER CROQUETTES

Ingredients
  • 350g liver pâté
  • 350g country-style pâté
  • Fresh chives, chopped
  • 2 red onions, finely chopped
  • Olive oil
  • 150g baby spinach
  • 4 shallots, finely chopped
  • 2 tbsp fresh coriander, finely chopped
  • 4 egg yolks
  • 300g panko or standard breadcrumbs
  • Celery salt
  • 2 tbsp Espelette chilli pepper cream (or tabasco)
  • Mild mustard
  • Espelette chilli pepper mustard (or spicy mustard)
  • 1 tbsp Espelette chilli pepper jelly or 1 tbsp honey
  • Rocket, onions and diced tomatoes, for garnish
Preparation
  • Sweat the red onions in olive oil, then cook the baby spinach for 30 seconds in olive oil. Allow to cool.
  • Coarsely chop both pâtés. Place the chopped pâté in a container and add the chopped red onions, chopped spinach, shallots and coriander. Mix well and shape into 30g meat balls.
  • For the coating: dip the meatballs in the beaten egg yolks, then roll in breadcrumbs. Deep fry for 3 minutes at 180°C. Set aside.
  • For the sauce: mix the Espelette chilli pepper cream, both mustards and Espelette chilli pepper jelly.
  • Serve the croquettes with the pepper sauce, a few rocket leaves, onions and diced tomatoes.

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Voici la recette 👇🏻
1️⃣ Dans une poêle avec un filet d’huile, faites revenir les gnocchis à poêler 2 minutes jusqu’à ce qu’ils soient dorés. Baissez le feu, couvrez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
2️⃣ Ajouter 200g de jambon blanc en morceaux, quelques morceaux de tomates séchées, des tomates cerises et des pousses d’épinards.
3️⃣ Mélanger 20cl de crème liquide avec 30g de parmesan.
🍽️ Ajouter aux gnocchis, mélanger et servir immédiatement.

Crédit photo : @du_coeur_a_l_image_la_suite

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Crédit photo : Emilie Guelpa
L'andouille est une charcuterie typiquement franç L'andouille est une charcuterie typiquement française. Plusieurs régions ont leur spécialité, comme l'andouille de Vire, de Guémené, de Troyes, de Cambrai ou encore du Val d'Ajol. Et vous, laquelle a votre préférence ?

Crédit photo : @papilles

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