logo FICT
  • Charcuterie from A to Z
  • Questions charcuterie
  • 1001 ideas
    • Pairings
    • 1001 recipe ideas
  • Health and nutrition
    • Health and nutrition
    • Charcuterie Uncovered
  • Press
    • Press
    • Photo library
  • French
  • English

BLACK PUDDING AND SWEET POTATO COTTAGE PIE

Ingredients

Serves 4

  • 500g black pudding
  • 1 large onion
  • 2 red apples
  • 2 sweet potatoes
  • 50g chopped hazelnuts
  • 1 small bouquet garni
  • 1 tbsp oil
  • 20g butter
  • 1 pinch nutmeg
  • Salt
  • Freshly ground pepper
Preparation

Preparation: 20 minutes
Cooking: 40 minutes

  • Peel the sweet potatoes and cut into large chunks. Transfer to a pan of salted boiling water with the bouquet garni and cook for 20 minutes.
  • Peel the apples and cut into fine rounds. Pan fry in 15g butter until golden in a covered pan until the apple slices are tender (around 10 minutes. Add salt and pepper and a small pinch of nutmeg).
  • Pre-heat the oven to 180°
  • Remove the skin of the black pudding. Add 1 tbsp oil to a non-stick pan and sauté with the onion for five minutes.
  • Add salt and pepper and crumble with a fork. Set aside.
  • Roughly crush the sweet potatoes with a fork. Add salt and freshly ground pepper.
  • Lightly butter a gratin dish. Start with a layer of apple slices followed by a layer of black pudding and onion and finish with a layer of sweet potatoes.
  • Sprinkle with chopped hazelnuts and bake for 20 minutes.

Other recipesBoudin noir

BLACK PUDDING AND SWEET POTATO COTTAGE PIE Read more
BLACK PUDDING BURGERS WITH HASH BROWNS AND APPLES Read more
MARBLED BLACK PUDDING WITH PEAR, ORANGE BLOSSOM AND WALNUTS Read more
Pan fried black pudding with apples and grapes Read more
Your boudin noir recipes in video ! Read more

Instagram

lescharcuteries

Snackée à la poêle pour faire ressortir toutes Snackée à la poêle pour faire ressortir toutes ses saveurs, l'andouillette est un produit phare du patrimoine charcutier français. Dégustée simplement sur un morceau de pain ou accompagnée de légumes, elle s'intégre facilement à différents moments de consommation sains, gourmands et équilibrés.

#Charcuterie #Andouillette #FrenchFood #FrenchCharcuterie #Cuisine #CuisineFrançaise
Au pays basque, la piperade est un plat très popu Au pays basque, la piperade est un plat très populaire à base de poivrons, oignons, oeufs.... que l'on agrémente volontiers d'une tranche de jambon de Bayonne. On vous transmet en lien dans notre bio une recette simplissime dégotée dans @regal_magazine.

#Recette #Recettefacile #Jambon #Cuisine #SudOuest #FrenchFood
Une recette terre et mer dont les saveurs explosen Une recette terre et mer dont les saveurs explosent en bouche : un roulé de dorade au jambon cru et huile persillée. A tester absolument ! Lien dans notre bio :)

Crédit photo et recette : Delices Mag pour @aostejamboncru
Une recette facile et rapide pour vous donner l'im Une recette facile et rapide pour vous donner l'impression d'être dans un vrai bouchon lyonnais : un saucisson de Lyon en feuilleté à la moutarde, dont vous trouverez le lien dans notre bio.

Crédit recette et photo : @cuisineetvinsdefrance

#charcuterie #bonappétit #foodlyon #lyon #recettefacile
Sur notre site LesCharcuteries.fr et en cliquant d Sur notre site LesCharcuteries.fr et en cliquant dans le lien dans notre bio, vous trouverez cette recette printanière de chou frisé à l'andouille. Y goûter c'est l'adopter à vie !

#recetteprintemps #charcuterie #recettegourmande #recettefacile
Load More... Follow on Instagram

© 2016 lescharcuteries.fr

  • About
  • Legal Notice
  • Contact
  • Newsletter
  • Useful links
Youtube Instagram

Follow us

Facebook Facebook