logo FICT
  • Charcuterie from A to Z
  • Questions charcuterie
  • 1001 ideas
    • Pairings
    • 1001 recipe ideas
  • Health and nutrition
    • Health and nutrition
    • Charcuterie Uncovered
  • Press
    • Press
    • Photo library
  • English
  • French

AUVERGNE HOTPOT

Ingredients
  • 1 garlic sausage
  • 400g cured pork belly
  • 1 pig’s tail
  • 2 pig’s trotters
  • 500g salt pork
  • 1 large green cabbage (Savoy style)
  • 300g turnips
  • 300g carrots
  • 6 potatoes
  • 6 leeks
  • 2 cloves of garlic
  • 1 bouquet garni
  • 1 onion pricked with one clove
  • Black peppercorns
  • Coarse salt, fine salt
Preparation
  • Remove the outer leaves of the cabbage, separate and wash well. Blanch for 3 minutes in salted boiling water. Run under cold water and drain.
  • Peel and wash the carrots, potatoes and turnips. Trim and clean the leeks before tying them in a bunch.
  • Blanch the meat for 5 minutes – omitting the garlic sausage for now – in a large saucepan of boiling water. Remove the meat and strain. Empty the saucepan
  • Return the meat to the saucepan and cover with cold water. Bring to the boil for 5 minutes and skim.
  • Add the bouquet garni, onion, garlic and a few peppercorns. Slow cook for one hour without adding salt. Skim regularly.
  • After an hour, add all remaining vegetables except the potatoes and simmer for another 1h30. Check the seasoning and add salt/pepper if necessary.
  • Prick the garlic sausage to avoid it splitting during cooking. Add the sausage and potatoes to the meat and vegetables. Simmer for another 30 minutes.
  • Towards the end of cooking, remove the meat and slice.
  • Place the cooked vegetables in a large shallow dish and arrange the meat on top. Serve hot.

Other recipesSausage uncooked

Alsace-style Hot Dog Read more
AUVERGNE HOTPOT Read more
MARINATED AND GRILLED CHIPOLATAS WITH VEGETABLES CHIPS Read more
MORTEAU SAUSAGE WITH RED LENTILS AND CONFIT TOMATOES Read more
MORTEAU SAUSAGE, RED LENTIL AND ESPELETTE PEPPER DAL Read more
PAN-FRIED VEGETABLES WITH TOULOUSE SAUSAGE Read more
SAUERKRAUTE Read more
SAUSAGE KEBABS ON ROSEMARY SKEWERS Read more
SAUSAGES WITH PEARS, APPLES AND ONIONS Read more
Toulouse Cassoulet Read more
Your UNCOOKED SAUSAGES RECIPES in video ! Read more

Instagram

lescharcuteries

Envie d'un repas rapide, simple et qui fera plaisi Envie d'un repas rapide, simple et qui fera plaisir à coup sûr à toute la famille ? Alors la recette de gnocchis au jambon et à la tomate de @du_coeur_a_l_image_la_suite est la recette idéale pour vous !

Voici la recette 👇🏻
1️⃣ Dans une poêle avec un filet d’huile, faites revenir les gnocchis à poêler 2 minutes jusqu’à ce qu’ils soient dorés. Baissez le feu, couvrez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
2️⃣ Ajouter 200g de jambon blanc en morceaux, quelques morceaux de tomates séchées, des tomates cerises et des pousses d’épinards.
3️⃣ Mélanger 20cl de crème liquide avec 30g de parmesan.
🍽️ Ajouter aux gnocchis, mélanger et servir immédiatement.

Crédit photo : @du_coeur_a_l_image_la_suite

#yummy #instafood #recettesimple #recettegourmande #charcuterie
Vous laisserez vous tenter par ce pain normand aux Vous laisserez vous tenter par ce pain normand aux tranches de lard et au camembert ? Une recette d'#apéro 100% #gourmand proposée par @demotivateurfood_fr à retrouver en lien dans notre bio :) 

#recettegourmande #charcuterie #recettesimple #frenchfood #instafood #yummy
Dans la famille des rillettes, connaissez-vous les Dans la famille des rillettes, connaissez-vous les rillettes comtoises ? Nées au milieu des années 1970, les rillettes comtoises se distinguent de leurs illustres cousines de Tours ou du Mans par leur saveur délicatement fumée ! 

#frenchfood #charcuterie #rillettescomtoises #yummy #instafood
Une très bonne alternative au gratin d'endives au Une très bonne alternative au gratin d'endives au jambon : le pak choï gratiné au jambon et à la béchamel ! Retrouvez cette recette de @elleatable en lien dans notre bio 

#yummy #frenchfood #charcuterie #recettesimple #recettegourmande

Crédit photo : Emilie Guelpa
L'andouille est une charcuterie typiquement franç L'andouille est une charcuterie typiquement française. Plusieurs régions ont leur spécialité, comme l'andouille de Vire, de Guémené, de Troyes, de Cambrai ou encore du Val d'Ajol. Et vous, laquelle a votre préférence ?

Crédit photo : @papilles

#charcuterie #frenchfood #patrimoinefrancais #charcuteriefrancaise
Load More... Follow on Instagram

© 2016 lescharcuteries.fr

  • About
  • Legal Notice
  • Contact
  • Newsletter
  • Useful links
Youtube Instagram

Follow us

Facebook Facebook